|
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε ελαιόλαδο και σοτάρετε 1 κιλό καθαρισμένα κοκκάρια (μικρά κρεμμυδάκια στιφάδου) μαζί με 2 σκελίδες σκόρδο, 4 δαφνόφυλλα και 2 φλιτζάνια νερό. Τα σιγοβράζετε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν με το λάδι τους. |
|
Προσθέτετε 3 κυδώνια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε 1/3 φλιτζανιού ξύδι. Ανακατεύετε και ρίχνετε 2 φλιτζάνια μαυροδάφνη. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν και τα κυδώνια και να απορροφήσουν το ζουμί.
|
|
Κόβετε 1 κιλό στήθος γαλοπούλας σε λεπτές φέτες, τις αλατοπιπερώνετε και τις πασπαλίζετε με μοσχοκάρυδο και αλεύρι. |
|
Τις περνάτε από αβγό και τις τηγανίζετε σε σπορέλαιο. Σερβίρετε τα φιλετάκια με το μείγμα κυδωνιών.
|
|
|
|
Συνταγή της Κας Σιμόνη Καφίρη |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |