|
Στο κάδο του μίξερ σας κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το αλάτι το μαχλέπι ,τη μαστίχα και το ξύσμα. |
|
Σ 'ενα κατσαρολάκι λειώνετε το βούτυρο με τη ζάχαρη χωρίς να κάψουν και τα προσθέτετε στο αλεύρι. |
|
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και χτυπάτε τα αυγά με το σύρμα.Τα προσθέτετε στο μείγμα του αλευριού.Ζυμώνετε καλά στο μίξερ μέχρι να γίνει η ζύμη λεία και ελαστική. |
|
Αφήνετε τη ζύμη σε ζεστό νερό για 30 λεπτά. |
|
Την ξαναζυμώνετε με το χέρι αυτή τη φορά και την αφήνετε για άλλα 30 λεπτά. |
|
Τοποθετείτε τη ζύμη σε βουτυρωμένο ταψί και το αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μια ώρα περίπου |
|
Αλείφετε με αυγό και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα |
|
|
|
Είναι προτιμότερο να προμηθευτείτε το ειδικό αλεύρι από τους ΜΥΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.Θα το βρείτε στα S.Markets |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |