|
Ετοιμάζετε το σιρόπι Σε μια κατσαρόλα βράζετε τη ζάχαρη με το νερό και τη γλυκόζη για 4-5 λεπτά. Τέλος προσθέτετε το μέλι και όταν κρυώσει τη βανίλια.
|
|
Σε ένα μπολ βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης και τα ανακατεύετε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να γίνει η ζύμη μαλακή. Πλάθετε μικρά οβάλ μακρόστενα μπαλάκια.
|
|
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170ο και τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε ταψί. Τα ψήνετε για 12-15 λεπτά περίπου.
|
|
Όταν βγάλετε τα μελομακάρονα από το φούρνο τα βουτάτε στο κρύο σιρόπι για 1-2 λεπτά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε πιατέλα. |
|
Περιχύνετε το μέλι και πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |