english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
 
 
  Υλικά για 8-10 άτομα
1 ολόκληρο χοιρινό μπούτι 3-4 κιλά στο οποίο να έχει αφαιρεθεί το κόκαλο
1 μπολ με γαρίφαλα
3 κουτ σούπας μουστάρδα
2 νεροπότηρα χυμό ανανά
2 μοσχολέμονα (λάιμ)
αλάτι, πιπέρι
 
Από βραδύς μαρινάρετε το μπούτι μέσα στο χυμό του ανανά και το χυμό από τα λάιμ τουλάχιστον για 8 ώρες.
Το πρωί το βγάζετε κρατάτε τη μαρινάδα στην άκρη, το σκουπίζετε και με ένα μαχαίρι το χαράζετε περιμετρικά σε μικρά μπακλαβαδάκια όπως στη φωτογραφία. Το αλατίζετε, το πιπερώνετε τριβοντάς το με το χέρι σας παντού. Το αφήνετε έτσι να τραβήξει για ½ ώρα τουλάχιστον. Στο κέντρο κάθε μικρού μπακλαβαδωτού που χαράξατε καρφώνετε από 1 γαρίφαλο.
Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα και την αραιώνετε με λίγη από τη μαρινάδα . Με ένα πινέλο αλείφετε όλο το μπούτι. Το βάζετε σε ένα ταψί, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και το ψήνετε στο φούρνο για 1 ½ ώρα περιχύνοντάς το τακτικά με τη μαρινάδα που έχει περισσέψει. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για άλλη 1 – 1 ½ ώρα και μέχρι το μπουτάκι να γίνει τρυφερό.
Το σερβίρετε επάνω σε ξύλο και το κόβετε φετούλες. Τρώγεται ζεστό, αλλά και την άλλη μέρα κρύο μια και έχει γίνει εξαιρετικό ζαμπόν που μπαίνει σε σάντουιτς ή σε κρύα πιάτα αλλαντικών
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Au gratin με φετούλες πατάτας και μανιταριών με γραβιέρα Νάξου
Αρνίσιο μπούτι γεμιστό στο φούρνο
Βασιλόπιτα τσουρέκι
Βασιλόπιτα( Η τυχερή )
Γαλοπούλα με κυδώνια και κοκκάρια
Γαλοπούλα με την κλασική γέμιση
Γλυκόξινη ζεστή σαλάτα
Γουρουνάκι γεμιστό (Xανιά )
Δίπλες
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καρυδόπιτα Νάξου (Μελαχρινή)
Κατσικάκι με χυμό και σπόρους από ρόδι
Κολοκυθόσουπα πικάντικη
Κοτόπιττα με μπεσαμέλ
Κουραμπιέδες
Κρέπες γεμιστές με φρούτα, κρέμα πορτοκαλιού και σάλτσα σοκολάτας
Μανιτάρια γεμιστά με σάλτσα φιλαδέλφειας και ψιλοκομμένα λαχανικά
Μελομακάρονα
Μπαρμπουνοφάσουλα κοκκινιστά με μανιτάρια
Μπισκ γαρίδας
Μπουκίτσες μοσχαριού στη κατσαρόλα με λαχανικά και κρασί
Οσομπούκο με μαϊντανό και μανιτάρια
Παντζαροσαλάτα με dressing γιαουρτιού
Πατάτες με κιτρινόριζα σβησμένες με γλυκό κρασί
Πατατούλες μαγειρεμένες με πάπρικα και λευκό κρασί
Πιλάφι με σαφράν τηγανητό φιδέ και ρόδι
Πουγκάκια από φύλλο κρούστας γεμισμένα με μπουκίτσες αρνιού, κεφαλοτύρι, καρότα και αρακά
Πουρέ σελινόριζας με μοσχολέμονο
Πουρές πατάτας με καρότα
Πράσινη σαλάτα με αχλάδι και κρουτόν γαρνιρισμένη με ξινομυζήθρα
Ρυζόγαλο με σιρόπι καραμέλας
Ρυζόγαλο φόρμας με ξανθές σταφίδες , κερασάκια μαρασκίνο με σιρόπι κανέλας
Σαλάτα με βραστές πατάτες , ψιλοκομμένο λουκάνικο Φραγκφούρτης, ρόκα και ντοματίνια
Σαλάτα με παντζαρόφυλλα, αγκινάρες, σελινόριζα και ξινό dressing ροδιού
Σοκολατένιος κορμός με φρουί γκλασέ και καραμελωμένους ξηρούς καρπούς
Σοτέ καρότα με πορτοκάλι και κύμινο
Στρούντελ αχλαδιού με σταφίδες και κονιάκ
Τάρτα με σοταρισμένα αχλάδια και κρέμα σοκολάτας
Τιραμισού
Τραχανάς σούπα με φέτα
Τυρόπιτα η πλούσια
Φάβα πουρέ με καβουρδισμένα κρεμμυδάκια και φιστίκια Αιγίνης
Χαλούμι με ντομάτες, κολοκυθάκια και λάδι δυόσμου
Χοιρινές κρασάτες μπουκίτσες με πικάντικη φάβα και σοτέ πράσο
Χοιρινό με κυδώνια και δαμάσκηνα
Χοιρινό μπούτι με γαρίφαλα και χυμό ανανά
Χοιρινό μπούτι στο φούρνο με πατατούλες και μπρόκολο
Χοιρινό μπριζολίκι στο φούρνο με σάλτσα από κρεμμυδάκια και δαμάσκηνα
Χριστουγεννιάτικος κορμός