|
 |
|
1 ολόκληρο γουρουνάκι
Για τo μαρινάρισμα
1 ποτήρι λάδι
1 ποτήρι χυμό λεμονιού
αλάτι
πιπέρι
1 ματσάκι θυμάρι
1 ματσάκι μαιντανό ανακατεμένο με 4 σκελίδες ψιλoκομμένο σκόρδο
6 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια.
Για τη γέμιση
10 ,15 ξερά σύκα
10,15 δαμάσκηνα
3 καρότα καθαρισμένα
10 κάστανα καθαρισμένα
2 μήλα
1 φλιτζ τσαγιού κουκουνάρι
2 κρεμμύδια τριμμένα
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
χυμό πορτοκάλι
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Για το ψήσιμο
μοσχοκάρυδο
Μίγμα απο μέλι ,βούτυρο ,θυμάρι και χυμό πορτοκαλιού.
|
|
 |
|
Σε μία μεγάλη λεκάνη ετοιμάζουμε τη μαρινάδα και βάζουμε μέσα το γουρουνόπουλο .Το αφήνουμε όλη τη νύχτα στο ψυγείο γυρίζοντάς το απο καιρού εις καιρόν για να μαριναριστεί ολόκληρο. |
|
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα καρότα,τα μήλα ,τα κρεμμύδια ,το σκόρδο.Καθαρίζουμε τα κάστανα . |
|
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα καθαρισμένα λαχανικά ,τα μήλα και τα κάστανα της γέμισης και προσθέτουμε το κουκουνάρι,τα σύκα,τα δαμάσκηνα,το κρασί και ένα ποτηράκι χυμό πορτοκάλι ,αλατίζουμε και ανακατεύουμε τη γέμιση. |
|
Ετοιμάζουμε το μείγμα για τη επάλειψη.Ανακατεύουμε ενα ποτήρι μέλι 2 κουταλιές βούτυρο ,τρίβουμε θυμάρι και 1 ποτηράκι χυμό πορτοκαλιού.Ανακατεύουμε μέχρι να δέσουν τα υλικά μεταξύ τους. |
|
Γεμίζουμε το γουρουνόπυλο με τη γέμιση ,ράβουμε το άνοιγμα και τρίβουμε απο πάνω μοσχοκάρυδο.Το βάζουμε στο φούρνο. |
|
Μισή ώρα πριν το βγάλουμε αλείφουμε όλο το γουρουνόπουλο με το μείγμα της επάλειψης.Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για να γλασαριστεί και να πάρει χρώμα. |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|