english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Φασόλια Πιάζ
 
 
  για 5-6 άτομα
1/2 κιλό φασόλια μέτρια λευκά
2 μεγάλα κρεμμύδια καθαρισμένα
1 φλιτζ τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
χυμό από 1 λεμόνι
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
 
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι.
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν.
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα.
Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα πλένετε με κρύο νερό να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα βάζετε πάνω από τα φασολάκια.
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Ακούμια
Αλμέχας αλα Μαρινέρα(Τολέδο)
Αμυγδαλωτά του Αιγαίου
Αρακάς λαδερός
Αχιβαδοπίλαφο(Σαλαμίνα)
Αχλάδια με δραγάντε (Κύθηρα)
Γιαπράκια(Καπαδοκία)
Γίγαντες τηγανητοί
Κεφτεδάκια φάβας με σάλτσα ταχινιού και αραβικές πιτούλες
Κινέζικες νούντλς με γαρίδες
Κουκιά ξερά στο φούρνο (Κάσο)
Λωλή( Σίφνος )
Μακαρόνια με στικς κολοκυθιού, γαρίδες και ντομάτα
Μπακαλιάρος αχνιστός ,μπογλαμάς( Εκκλησιαστικό φαγητό)
Μπακαλιάρος λεμονάτος(Κάλυμνος)
Μπακαλιάρος με άσπρη σάλτσα(Λευκάδα)
Μπακαλιάρος με δαμάσκηνα(Σκόπελος )
Μπακαλιάρος πλακί με σέσκουλα (Πάρος)
Ντομάτες ξερές σε κουρκούτι
Πατατοσαλάτα με χταπόδι
Πένες με αγκινάρες
Πένες με μαϊντανό και σοταρισμένες ροδέλες κολοκυθιού
Πένες με φακές , πολύχρωμες πιπεριές και μαύρες ελιές
Σκορδαλιά φάβας με ροφό(Σαντορίνη)
Σουπιές με χόρτα (Πάρος)
Σπαγγέτι al pesto
Σπανακόπιτα νηστίσιμη
Φασόλια Πιάζ
Ψητά λαχανικά με λαδόξυδο κερασιού