|
Πλένετε καλά τα φασόλια και τα βάζετε από βραδύς να μουλιάσουν μέσα σε κρύο νεράκι. |
|
Το πρωί τα βγάζετε, τα ξεπλένετε και τα βάζετε σε μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό να βράσουν. Τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά ή και παραπάνω αν χρειαστεί και μέχρι να γίνουν τρυφερά χωρίς όμως να λιώσουν. |
|
Τα αφήνετε να κρυώσουν μέσα στη κατσαρόλα και τα σουρώνετε. Τα απλώνετε σε πιατέλα. |
|
Κόβετε σε λεπτές ροδέλες τα καθαρισμένα κρεμμύδια. Τα πλένετε με κρύο νερό να φύγει η κάψα. Τα ανακατεύετε μαζί με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Τα βάζετε πάνω από τα φασολάκια. |
|
Περιχύνετε με το ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού. Ρίχνετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο αλατάκι |
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |