|
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό νερό βάλτε τα καρότα να βράσουν ενώ παράλληλα βουτάτε τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες για να χαλαρώσει η επιδερμίδα τους και να μπορέσετε να τις ξεφλουδίσετε. |
|
Βγάζετε τις πιπεριές και τις ντομάτες, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε υπομονετικά από την εξωτερική φλούδα. Από τις πιπεριές αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ. |
|
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε στο ίδιο μπολ με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν λίγο τα καρότα τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε στο ίδιο μπολ με τα άλλα λαχανικά. |
|
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, ντομάτας και καρότου και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κουταλιά το ξύδι και το λάδι. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τη σούπα στο ψυγείο.
|
|
Ετοιμάζετε το πέστο. Ρίχνετε το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατάκι. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνει ένας σφικτός πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα μπολ.
|
|
Σε ένα σαγανάκι βάζετε την κουταλιά το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να καβουρδιστούν απαλά. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά πέστο δυόσμου και πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |