english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
3 κόκκινες πιπεριές
3 μεγάλα καρότα καλά καθαρισμένα
3 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες
4 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας ξύδι
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το πέστο δυόσμου
1 φλιτζ του καφέ δυόσμο ψιλοκομμένο
1 φλιτζ του καφέ μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
50 γραμ ψιλοκομμένο τυρί φέτα
Χυμό από ½ λεμόνι
Λίγο αλάτι
100 γραμ αμύγδαλα φιλέ
1 κουτ σούπας ελαιόλαδο
 
Σε μια μέτρια κατσαρόλα με βραστό νερό βάλτε τα καρότα να βράσουν ενώ παράλληλα βουτάτε τις κόκκινες πιπεριές και τις ντομάτες για να χαλαρώσει η επιδερμίδα τους και να μπορέσετε να τις ξεφλουδίσετε.
Βγάζετε τις πιπεριές και τις ντομάτες, τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις ξεφλουδίζετε υπομονετικά από την εξωτερική φλούδα. Από τις πιπεριές αφαιρείτε το κοτσάνι και τους σπόρους και τις ψιλοκόβετε σε ένα μπολ.
Κόβετε τις ντομάτες στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις ψιλοκόβετε στο ίδιο μπολ με τις πιπεριές. Μόλις μαλακώσουν λίγο τα καρότα τα ψιλοκόβετε και τα βάζετε στο ίδιο μπολ με τα άλλα λαχανικά.
Ρίχνετε στο μπλέντερ τα κομματάκια κόκκινης πιπεριάς, ντομάτας και καρότου και τα πολτοποιείτε μέχρι να αποκτήσουν βελούδινη υφή. Τα αδειάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, την κουταλιά το ξύδι και το λάδι. Ανακατεύετε απαλά και φυλάτε τη σούπα στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε το πέστο. Ρίχνετε το δυόσμο, το μαϊντανό, τη φέτα, το λάδι, το χυμό λεμονιού και αλατάκι. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνει ένας σφικτός πολτός. Τον αδειάζετε σε ένα μπολ.
Σε ένα σαγανάκι βάζετε την κουταλιά το λάδι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα φιλέ μέχρι να καβουρδιστούν απαλά. Σερβίρετε τη σούπα σε βαθιά πιάτα βάζοντας στο κέντρο κάθε πιάτου μια κουταλιά πέστο δυόσμου και πασπαλίζοντας με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα φιλέ.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)