|
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζετε τα παντζάρια και τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά. Να είναι όχι καλά βρασμένα, αλλά ούτε εντελώς άψητα. Τα βγάζετε τα ξεπλένετε, τα αφήνετε να χλιαρέψουν και τα καθαρίζετε από τα φλούδια. Τα κόβετε σε κύβους μέσα σε ένα μπολ.
|
|
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί αδειάζετε μέσα το τριμμένο κρεμμύδι και τα κομματάκια από το παντζάρι και την πατάτα. Τα σοτάρετε επίμονα ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα για τουλάχιστον 5-10 λεπτά. |
|
Ρίχνετε το τριμμένο κύμινο και ανακατεύετε. Στη συνέχεια ρίχνετε τα 4 νεροπότηρα με το ζωμό λαχανικών, αλατίζετε και αφήνετε να πάρουν βράση τα υλικά. Τα μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά τουλάχιστον για ¾ της ώρας. |
|
Τα αποσύρετε από τη φωτιά, τα αφήνετε να χλιαρέψουν και τα περνάτε από το μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός. Τον περνάτε από ψιλή σήτα για να φύγουν τα χοντρά κομμάτια και τον αδειάζετε μέσα σε μια πολύ καθαρή κατσαρόλα. |
|
Αφήνετε να πάρει βράση και βράζετε μέχρι να πήξει και να πάρει την υφή ενός βελούδινου πηκτούτσικου ζωμού. |
|
Σερβίρετε στα πιάτα ζεστή τη σούπα βάζοντας στη μέση κάθε πιάτου μια γενναία κουταλιά σουρωτό γιαούρτι και στάζοντας μερικές σταγόνες μπαλσάμικο επάνω στη σούπα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |