english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
 
 
  Υλικά για 4-5 άτομα
600 γραμ πατάτες
600 γραμ ζωμό λαχανικών
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
10 λεπτές φετούλες αβγοτάραχο
1 φλιτζ του καφέ ψιλοκομμένο άνηθο
1 κουτ του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, λευκό πιπέρι
 
Βράζετε τις πατάτες σε άφθονο νερό για περίπου 45 λεπτά και μέχρι να μαλακώσουν και να τσιμπιούνται άνετα με ένα πιρούνι. Σουρώστε τις, καθαρίστε τις από το φλούδι, αφαιρέστε τα μαύρα στίγματα και κόφτε τις σε μικρά κομμάτια.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο καλά και ρίχνετε μέσα τα κομματάκια της πατάτας. Τα σοτάρετε απαλά και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών.
Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Μαγειρεύετε περίπου για 10 λεπτά. Περνάτε από το μπλεντεράκι σας το ζωμό μαζί με τις πατάτες μέχρι να γίνουν ένα βελούδινο μίγμα.
Το ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και το αφήνετε να πάρει μια καλή βράση. Ρίχνετε λευκό πιπέρι και αλάτι. Στη συνέχεια το αφήνετε να κρυώσει.
Αν είναι πολύ πηκτό το αραιώνετε με λίγο νεράκι, αν είναι πολύ αραιό το βράζετε λίγο ακόμα μέχρι να έρθει εκεί που το θέλετε πχ σαν αραιό μέλι. Το παγώνετε καλά στο ψυγείο.
Λίγο προτού το σερβίρετε ρίχνετε μέσα στη σούπα τον ψιλοκομμένο άνηθο και ανακατεύετε, σερβίρετε στα πιάτα ακουμπώντας με μεγάλη προσοχή στο κέντρο κάθε πιάτου 2 φετούλες αβγοτάραχο.
Πασπαλίζετε με γλυκιά πάπρικα την επιφάνεια της σούπας και σερβίρετε.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)