english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Φασολάδα
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
½ κιλό μέτρια φασόλια
1 μεγάλο κρεμμύδι καθαρισμένο
3-4 καρότα
3 κλαράκια σέλινο
1 ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
1 κουτ σούπας πελτέ
χυμό από ½ λεμόνι
1 φλιτζ του καφέ ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
για το σερβίρισμα
1 φλιτζ τσαγιού χοντροκομμένα σέλινα
 
Μουλιάζετε από βραδύς τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό. Το πρωί τα ξεπλένετε καλά και τα βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό για 20 λεπτά της ώρας.
Τα σουρώνετε , τα ξαναβάζετε στη κατσαρόλα, προσθέτετε χλιαρό νερό μέχρι τα φασόλια να σκεπαστούν κατά 2 δάχτυλα, βάζετε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη, τα καρότα κομμένα στη μέση, τα κλαράκια του σέλινου, τη ξεσποριασμένη ντομάτα ψιλοκομμένη, τον πελτέ και το ελαιόλαδο.
Βράζετε τη φασολάδα υπομονετικά σε μέτρια φωτιά με σκεπασμένη κατσαρόλα και περίπου στη ½ ώρα προσθέτετε ελάχιστο αλάτι και μπόλικο πιπέρι.
Τη βράζετε ακόμα για 20 λεπτά και μέχρι να χυλώσει καλά. Αν θέλετε τη περιχύνετε με το χυμό λεμονιού.
Τη σερβίρετε ζεστή πασπαλίζοντάς τη με τα χοντροκομμένα φύλλα του σέλινου και τη συνοδεύετε με φιλεταρισμένες ρέγκες, διάφορα τουρσιά και μαύρες ελιές.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)