english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
1 λίτρο ζωμό λαχανικών
1 νεροπότηρο γλυκό τραχανά
1 κουτ σούπας πελτέ
1 νεροπότηρo φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
150 γραμ τυρί φέτα κομμένο σε κυβάκια
6 φέτες χωριάτικο ψωμί κατά προτίμηση μπαγιάτικο κομμένο σε κύβους
6 κουτ σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι
 
Βάζετε το ζωμό λαχανικών σε μια μεγάλη κατσαρόλα και όσο είναι ακόμα κρύος ρίχνετε μέσα τον τραχανά. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να έρθει σε βρασμό.
Ρίχνετε μέσα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ. Βράζετε υπομονετικά το μίγμα μέχρι να φουσκώσει ο τραχανάς και να χυλώσει η σούπα με ανοικτό το καπάκι.
Αλατίζετε ελαφρά και όσο βράζει η σούπα ετοιμάζετε τα κρουτόν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίχνετε μέσα τα κυβάκια του ψωμιού και τα σοτάρετε ανακατεύοντας συνέχεια. Συνεχίζετε τη διαδικασία μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα αφήνετε να χλιαρέψουν.
Μόλις ο τραχανάς χυλώσει καλά ρίχνετε μέσα τη θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύετε και σερβίρετε τη σούπα ζεστή στα πιάτα και ρίχνετε από πάνω μπόλικα τηγανισμένα ψωμάκια.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)