english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Γιαουρτόσουπα
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
½ κιλό σουρωτό γιαούρτι ή 1 λίτρο ξινόγαλο
1 μέτριο αγγούρι κομμένο σε φετούλες
1 μεγάλη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο χυμό από 1 λεμόνι
3 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ γλυκού γλυκιά πάπρικα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Κόβετε τις ντομάτες σε μικρά κομμάτια. Τις βάζετε σε ένα μπολ.
Αλατίζετε τις φέτες του αγγουριού και τις βάζετε σε ένα σουρωτήρι.
Σε ένα φλιτζανάκι του καφέ βάζετε το ελαιόλαδο μαζί με τη μισή γλυκιά πάπρικα. Ανακατεύετε να χρωματιστεί το λάδι. Το αφήνετε να περιμένει.
Παίρνετε το γιαούρτι και το αραιώνετε με ½ λίτρο παγωμένο νερό . Ρίχνετε μέσα τα ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια, τα κομματάκια της ντομάτας και τον άνηθο. Ανακατεύετε καλά.
Ξεπλένετε τα αγγούρια από το αλάτι και τα στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας. Τα ρίχνετε μέσα στη σούπα.
Αλατίζετε και πιπερώνετε και ρίχνετε μέσα το λάδι που έχετε αρωματίσει με τη πάπρικα.
Τοποθετείτε τη σούπα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον. Τη σερβίρετε σε ανοικτή σουπιέρα, πασπαλίζοντάς τη με την υπόλοιπη πάπρικα και με 1-2 κλωναράκια άνηθο.
   
Μια πολύ ελαφριά ανοιξιάτικη σούπα που δεν χρειάζεται μαγείρεμα. Τρώγεται κρύα ή δροσερή και μπορεί να είναι το πρώτο πιάτο ενός μικρού φιλικού δείπνου.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)