english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Σούπα γίδα βραστή
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό γίδα κομμένη σε κομμάτια
3 σκελίδες σκόρδο
3 κρεμμύδια
4 πατάτες
4 καρότα
1 ματσάκι δυόσμο
1 κουτ σούπας διάφορα μπαχαρικά (μπαχάρι, γαρίφαλα, μαύρο πιπέρι, καρδάμωμο)
Αλάτι, πιπέρι
Λεμόνι για το σερβίρισμα
 
Πλένετε καλά το κρέας. Το βάζετε σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει το ξαφρίζετε. Προσθέτετε λίγο αλάτι. Συνεχίζετε να το ξαφρίζετε.
Ρίχνετε στη κατσαρόλα τα μπαχαρικά, το ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα και το μισό δυόσμο. Αφήνετε το κρέας να βράσει περίπου για 2-2 ½ ώρες.
Όταν το κρέας έχει μαλακώσει αρκετά το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα, το ακουμπάτε σε μια πιατέλα, το ξεκοκαλίζετε και το αφήνετε να περιμένει.
Σουρώνετε το ζωμό, το ξαναβάζετε στη κατσαρόλα και το βάζετε πάλι στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση προσθέτετε τα άλλα δυο κρεμμύδια κομμένα και αυτά στα τέσσερα, τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες, τα καρότα κομμένα σε ροδέλες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να βράσουν για περίπου 30-45 λεπτά.
Όταν τα υλικά μαλακώσουν ρίχνετε στη κατσαρόλα το κρέας το υπόλοιπο δυόσμο ψιλοκομμένο και τα αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου για 15-20 λεπτά.
Προσέχετε στο τέλος να υπάρχει στη κατσαρόλα αρκετό ζουμί. Σερβίρετε στα πιάτα κρέας με λαχανικά πασπαλίζοντας με λίγο πιπεράκι και λίγο λεμόνι.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)