|
Σ’ένα κατσαρολάκι βάζετε λίγο νερό να βράσει, προσθέτετε το ταχίνι, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν.
|
|
Σουρώνετε το ταχίνι σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτετε μιάμιση κανάτα νερό, όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά και αφήνετε να βράσουν για περίπου 45 λεπτά.
|
|
Αποσύρετε τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα βάζετε σ’ ένα μπολ. Τα περνάτε από μύλο των λαχανικών, τα κάνετε πουρέ και τα ξαναδειάζετε στην κατσαρόλα.
|
|
Την τοποθετείτε πάλι στη φωτιά, προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τον πελτέ της ντομάτας, αφήνετε να πάρουν μια βράση και προσθέτετε το κριθαράκι. Ανακατεύετε. |
|
Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και μόλις είναι έτοιμο το κριθαράκι το σερβίρετε στα πιάτα.
|
|
|
|
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Θεσπρωτία. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |