|
Πλένετε τον πατσά καλά , τον γυρίζετε ανάποδα και τον πλένετε πάλι.
Γυρίζετε ανάποδα τα έντερα μ ένα ξυλάκι και τα ξεπλένετε κάτω από τη βρύση καλά.
Στη συνέχεια τα τρίβετε όλα με αλάτι και μισή κούπα λεμόνι .
|
|
Κόβετε τον πατσά ,τη μπόλια και τα έντερα και τα ρίχνετε σε μία κατσαρόλα. Βάζετε και το κεφαλάκι και προσθέτετε 1 κανάτα νερό. Αλατοπιπερώνετε ,ρίχνετε λίγα φυλλαράκια σέλινου. Αφήνετε να βράσουν για μισή ώρα.
|
|
Αυγολέμονο
Χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και χτυπάτε καλά τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
|
|
Προσθέτετε τους έναν ένα τους κρόκους και τους ενσωματώνετε στη μαρέγκα. Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και όσο χτυπάτε και μία ,δύο κουταλιές ζωμό από τον πατσά.
|
|
Ρίχνετε το αυγολέμονο μέσα στον πατσά και ανακινείτε τη κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.
|
|
Σερβίρεται ζεστό.
|
|
|
|
Παραδοσιακό φαγητό της Ολύμπου Καρπάθου για το βράδυ της Ανάστασης. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |