english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κολοκυθάκια σούπα
 
 
  Υλικά για 5-6 άτομα
1 κιλό κολοκυθάκια
2 σκελίδες σκόρδο
1 φλυτζ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
1 λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
2 κουταλιές σούπας φρέσκο βούτυρο
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζ. καφέ κρέμα γάλακτος
60 γραμ. ψιλοτριμμένη παρμεζάνα
 
Καθαρίζετε και παστρεύετε τα κολοκυθάκια . Τα κόβετε σε χονδρές ροδέλες.
Παίρνετε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο. Σοτάρετε το σκόρδο μέχρι να μαυρίσει και να δώσει το άρωμα του στο λάδι. Μετά το απομακρύνετε .
Ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα τα κολοκυθάκια και τα σοτάρετε καλά μέχρι να γυαλίσουν χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.
Ρίχνετε μέσα τον μισό ζωμό και αφήνετε να βράσει το μείγμα για 10 λεπτά. Το αφήνετε να χλειάνει και το περνάτε λίγο-λίγο από το μπλέντερ να γίνει ένας ωραίος πράσινος πολτός .
Τον ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και τον μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά .Συμπληρώστε ακόμα ένα νεροπότηρο ζωμό και κάντε τον όσο πηκτό θέλετε .Το επιθυμητό είναι να γίνει βελούδινος και ελαφρά πηκτός.
Ρίξτε μέσα την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά. Διατηρήστε την σούπα ζεστή . στα πιάτα.
Λίγο πριν το σερβίρισμα ρίξτε το βούτυρο και αφήστε το να λιώσει μέσα στην σούπα.
Την σερβίρετε στα πιάτα και σκορπάτε από πάνω λίγα φυλλαράκια βασιλικού.
Σε περίπτωση που θέλουμε να φάμε την σουπίτσα μας κρύα θα αποφύγουμε το βούτυρο και θα το αντικαταστήσουμε με λίγες σταγόνες ελαιόλαδο αφού σερβίρουμε
( Από το υπό έκδοση νέο βιβλίο )
   
Το κολοκυθάκι δεν είναι και το νοστιμότερο πράγμα του κόσμου, όμως είναι δροσιστικό και συνταιριάζει με πολλά άλλα υλικά . Κοινότυπο υλικό της κουζίνας μας ,το κάνουμε βραστή σαλάτα , το γεμίζουμε με νόστιμη γέμιση το μετατρέπουμε σε σικ παπουτσάκι ,το βάζουμε σε πλούσιες ομελέτες, το τρώμε ωμό και μαριναρισμένο .
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)