english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Ρεβίθια με ρύζι
 
 
  Υλικά για 6 άτομα
250 γραμ ρεβίθια ξεφλουδισμένα
1 νεροπότηρο ρύζι για πιλάφι
2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα στον τρίφτη
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
1 κουτ σούπας βούτυρο
αλάτι, πιπέρι
 
Βάζετε από βραδύς τα ρεβίθια να φουσκώσουν. Προτιμήστε αυτά που πωλούνται χωρίς φλούδι.
Την άλλη μέρα το πρωί ξεπλύντε τα με άφθονο νερό και βάλτε τα να βράσουν σε άφθονο ελαφρά αλατισμένο νερό. Μόλις γίνουν τρυφερά και χωρίς να διαλυθούν τα σουρώνετε κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
Ξαναβάζετε τα ρεβίθια στη κατσαρόλα μαζί με 3 νεροπότηρα από το ζουμί που κρατήσατε. Προσθέτετε τον ντοματοπελτέ, το βούτυρο, το λάδι, αλατίζετε προσεκτικά και πιπερώνετε.
Μόλις πάρει βράση ρίξτε μέσα το ρύζι, ανακατεύετε καλά , χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε τη κατσαρόλα και βράζετε καλά μέχρι να απορροφηθούν καλά όλα τα υγρά της κατσαρόλας.
Το τραβάτε από τη φωτιά, το αφήνετε να τραβήξει τα τελευταία υγρά του και σερβίρετε σε πιατέλα.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βισυσουάζ σούπα (Vichyssoise)
Γιαουρτόσουπα
Γκασπάτσο
Κακαβιά Αγιογαληνιώτικη
Κακαβιά(Αμοργός)
Καροτόσουπα με κύμινο και κάρυ με κρέμα γιαουρτιού
Κολοκυθάκια σούπα
Κρεμμυδόσουπα
Κρύα χορτόσουπα με πέστο δυόσμου και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Μαγειρίτσα η κλασική
Μαγειρίτσα με μανιτάρια
Πατατόσουπα κρύα με φετούλες αβγοτάραχο
Πατσάς αυγολέμονο(Oλυμπος Καρπάθου)
Ρεβίθια με ρύζι
Σούπα βελουτέ από όσπρια.
Σούπα γίδα βραστή
Σούπα παντζαριού αρωματισμένη με κύμινο
Σούπα πικάντικη με γαρίδες
Ταχινόσουπα(Θεσπρωτία)
Τραχανάς σούπα από την Ηπειρο
Τραχανάς σούπα με ντομάτα και φέτα
Φακές Εγκλουβής
Φακές σούπα
Φακή βελουτέ με ωμό ελαιόλαδο
Φασολάδα
Φασολάδες (Kαλάβρυτα)
Φασόλια μαυρομάτικα, λουμπία(Αγ.Κατερίνα)
Χορτόσουπα
Ψαρόσουπα με σαφράν
Ψαρόσουπα με φρέσκο κόλιανδρο(Ντουμπάι)
Ψαρόσουπα(Ισραήλ)