english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κροκέτες ψαριών με δροσερή αγγουροσαλάτα (Διαιτητική Παραλλαγή)
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
1 κιλό φιλέτο από μεγάλο ψάρι (ροφός, συναγρίδα, σφυρίδα)
150 gr τριμμένη φρυγανιά
2 ωμά αυγά
Αλάτι πιπέρι

για την αγγουροσαλάτα
1 μεγάλο αγγούρι
2 κουτ σούπας ζάχαρη
2 κουτ σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
2 κουτ σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ σούπας λεμόνι
150 gr σουρωτό γιαούρτι
αλάτι
 
Κόβετε το φιλέτο ψαριού σε μικρά κομματάκια. Το βάζετε σε ένα μπολ και το μαρινάρετε με το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς
Αναμιγνύουμε την φρυγανιά με τα αυγά και βουτάμε τα κομμάτια ψαριού στο μίγμα. Τοποθετούμε τα παναρισμένα κομμάτια ψαριού σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 250 βαθμούς.
Ετοιμάζετε την αγγουροσαλάτα. Πλένετε και σκουπίζετε το αγγούρι. Το κόβετε σε μικρές ροδέλες πάχους 2 χλς. Το βάζετε σε ένα μπολ και του ρίχνετε μπόλικο αλάτι και τις 2 κουταλιές ζάχαρη. Το αφήνετε να μαριναριστεί για 15 λεπτά μέχρι να αποβάλει τα υγρά του.
Το ξεπλένετε με άφθονο κρύο νερό και το σκουπίζετε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Το βάζετε μέσα σε ένα μπολ
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μπολ ρίχνετε το γιαούρτι, το λεμόνι, το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο άνηθο. Τα δουλεύετε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα. Το αδειάζετε μέσα στα λεπτοκομμένα αγγούρια και ανακατεύετε.
Τα σερβίρετε στα πιάτα και γαρνίρετε με 1-2 κουταλιές της σούπας αγγουροσαλάτα
   
 
  ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Ανά μερίδα
(~280 gr)
Ενέργεια/Θερμίδες (Kcal): 556
Πρωτεΐνες (g): 57,7
Υδατάνθρακες (g): 17,6
Λίπη (g): 27,9
Ω-3 (EPA/DHA): ~ 1-2 g
Βιτ. A (RE): 143,7
Φώσφορος (mg): 979
Μαγνήσιο (mg): 84,8
Ασβέστιο (mg): 138,5
Το αγγούρι καλλιεργήθηκε στην Ινδία πριν 3000 χρόνια και διαδόθηκε στην Αρχαία Ελλάδα, με το όνομα βίλωος ή και συκιό. Η περιεκτικότητα του σε νερό είναι κοντά στο 97%, εμπεριέχοντας υδατοδιαλυτές βιταμίνες όπως η C και Β6, ενώ η φλούδα του είναι πλούσια σε βιταμίνη Α. Άκρως διουρητικό λαχανικό.
 

Πέτσιος Δημήτριος Msc
Kλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος

www.dia-trofis.gr
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας (Διαιτητική)
Βραστό κρέας (Παρίσι-Διαιτητικό)
Γιαουρτόσουπα (Διαιτητική)
Ζελέ με γάλα και φρούτα
Καλαμαράκια γεμιστά (Διαιτητική Παραλλαγή)
Καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο (Διαιτητική)
Κοτόπουλο με κρούστα
Κοτοσαλάτα
Κρέπα με φράουλες
Κροκέτες ψαριών με δροσερή αγγουροσαλάτα (Διαιτητική Παραλλαγή)
Λαχανοπαστίτσιο (Κώς- Διαιτητική Παραλλαγή)
Μαγειριά (Κώς)
Μάφινς με σος καφέ
Μοσχαρίσιο νουά μαριναρισμένο στη μπύρα (Διαιτητική)
Μπιφτέκια σερβιρισμένα με πράσα ( Σάμος-Διαιτητική )
Παπαρδέλες με ψητή ντομάτα, σπανάκι και κατίκι Δομοκού
Σαλάτα με γαρίδες, φασολάκια και ρύζι
Σαλάτα με ρόκα και κοτόπουλο (Διαιτητική)
Σαλάτα μεσογειακή με πένες (Διαιτητική)
Σαλάτα Σουσαμάτη (Διαιτητική)
Σαρδέλα παντρεμένη (Διαιτητική Παραλλαγή)
Σούπα της αποτοξίνωσης
Φασολάκια λαδερά (Διαιτητική)
Χοιρινά φιλετίνια με μπρόκολο
Ψάρι φέτα με σάλτσα μάνγκο
Ψαρονέφρι με κονιάκ και φενόκιο