|
Σε μια ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο και το βούτυρο. Ρίχνετε μέσα το χοντρό σιμιγδάλι και το καβουρδίζετε μέχρι να τραβήξει όλα τα λιπαρά και να αρχίσει να αλλάζει χρώμα. Να ανακατεύετε με γρήγορες κινήσεις και πάντα με ξύλινη κουτάλα. |
|
Ρίξτε μέσα τη ζάχαρη και συνεχίστε το ανακάτεμα. Συνεχίστε το ανακάτεμα για 2-3 λεπτά. Τέλος ρίξτε μέσα το γάλα. |
|
Ανακατεύτε καλά, τραβήξτε την κατσαρόλα από το μάτι, σκεπάστε με μια πάνινη πετσέτα και αφήστε τον χαλβά να ηρεμήσει για 5-10 λεπτά. |
|
Βάλτε τον στην συνέχεια σε μια στρογγυλή φόρμα του κέικ και ξεφορμάρετέ τον όταν ετοιμάζεστε να τον σερβίρετε.
|
|
Ετοιμάστε τη σάλτσα του. Στο μπλέντερ ρίξτε τη μαρμελάδα πορτοκάλι, το σφηνάκι του grand marnier και το νερό. Κτυπήστε μέχρι να γίνει μια πηκτή σαλτσούλα.
Ξεφορμάρετε τον χαλβά σας σε στρογγυλή πιατέλα και τον περιχύνετε με τη σάλτσα πορτοκάλι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |