english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Παγωτό σικάγο
 
 
  Υλικά για 5-6 μπολ
Έτοιμο παγωτό βανίλια
300 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
1 κουτ σούπας φρέσκο βούτυρο
1 φλιτζ του καφέ φρέσκο γάλα
300 γραμ καραμελωμένοι ξηροί καρποί
Διάφορα μπισκοτάκια (πουράκια σοκολάτας, langue de chat)
 
Το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι να σπάσετε σε μικρά κομμάτια τους έτοιμους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Φυλάξτε τους σε ένα μπολ.
Ετοιμάστε τη σάλτσα σοκολάτας. Σπάστε τη κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια με ένα μαχαίρι.
Σε μια κατσαρολίτσα ρίξτε το φρέσκο γάλα μαζί με το φρέσκο βούτυρο και ζεστάνετέ τα καλά χωρίς να βράσουν. Ρίξτε μέσα τη κουβερτούρα, ανακατεύστε απαλά, αφήστε την πάνω στη φωτιά για 2 λεπτά και κατόπιν τραβήξτε τη.
Αφήστε τη να λειώσει ήρεμα ανακατεύοντας που και πού. Δεν βάζουμε περισσότερο γάλα γιατί την θέλουμε πηκτούτσικη.
Σερβίρετε το παγωτό με τον εξής τρόπο. Σε κάθε μπολ βάζετε μια μεγάλη μπάλα παγωτό βανίλια. Πασπαλίζετε με άφθονους καραμελωμένους ξηρούς καρπούς. Περιχύνετε με την πηκτή σάλτσα σοκολάτας μέχρι να καλυφθεί το παγωτό. Καρφώνετε από πάνω τα μπισκοτάκια και σερβίρετε στους καλεσμένους σας.
Για να το κάνετε τέλειο συνοδεύστε το με ένα ποτηράκι παγωμένο Vinsanto από τη Σαντορίνη.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Aβγούλες(Kάρπαθος)
Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
Ισλί (Aργολίδα)
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
Καλτσούνια Ανδριώτικα
Κανελάδα (Κώς)
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου(Γλυκειά ζωή)
Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ(Γλυκειά ζωή)
Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα )
Κατημέρια Ανεβατά ( Σάμος)
Κέικ με κανέλα και μήλο
Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
Κουγκουλούαρι(Σαλαμίνα)
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού
Κρέμ μπρυλέ
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
Κρέπες γεμιστές με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Λαδόπιτα (Λευκάδα)
Λεμονάδα σπιτική
Λέρικα πουγκιά(Λέρος)
Λιμοντσέλο ( limonzello).
Λυχναράκια(Xανιά)
Μαγειριά(Κως)
Μανταρίνι γλυκό
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μεθυσμένα Αμοργιανά
Μελαλευριά
Μελιτίνια
Μελόπιτα(Σίφνος)
Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα και σάλτσα λευκού κρασιού
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
Μηλόπιτα (Nτουμπάι)
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
Μουσταλευριά
Μουχαλεμπία(Συρία)
Μπακλαβάς Αρμένικος της Αζνίφ Ναζαριάν
Μπακλαβάς Καρπάθικος
Μπακλαβάς Κύμης
Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια)
Μπεζέδες
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος )
Ντοματάκι γλυκό Κώτικο
Ξεροτήγανα (Λέρος )
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
Παγωτό σικάγο
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
Πανακότα χιώτικη
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
Πασταφλώρα με βερίκοκα και παγωτό βανίλια
Παστοκύδωνο(Κύμη)
Πατσαβουρόπιτα(Σούλι)
Παύλοβα με φράουλες
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Πορτοκαλοζελέ,Πορτοκάλ πελτεξί( Μονεμβασιά)
Ραβανί Βεροίας
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
Ραφιόλια( Μονεμβασιά)
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά)
Σαμουσάδες( Σπάρτη)
Σβίγγοι ( Πάτμος )
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
Σου γεμιστά με μους σοκολάτας γάλακτος
Σούπα φράουλας με παγωτό βανίλιας και νιφάδες δημητριακών
Σουφλέ σοκολάτας
Στρούντελ με δαμάσκηνα
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τάρτα με μήλα και σάλτσα λευκής σοκολάτας
Τεροπτάρια(Σκύρος)
Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
Τιραμισού η κλασική
Τούρτα για βαπορίσιες επετείους
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Τσουρέκι
Τσουρέκι αλμυρό
Τυρογλυκό με σιροπιασμένα βερίκοκα
Φιρίκι γλυκό
Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία)
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
Χαιμαλιά ( Σκιάθος )
Χαλβά σιμιγδαλένιο
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
Χαλβάς πολίτικος με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
Χασλαμάς(Σαμοθράκη)
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)