|
Ετοιμάζετε τη λεμονάτη σάλτσα. Κόβετε τις φλούδες λεμονιού σε σπιρτόξυλα. Τα βράζετε σε άφθονο νεράκι και τα σουρώνετε. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε 1 νεροπότηρο νερό, τα σπιρτόξυλα από τη φλούδα, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά μέχρι ο όγκος τους να μειωθεί στα 2/3. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
|
|
Ετοιμάζετε το παγωτό. Στον αβγοδάρτη του μίξερ σας αδειάζετε το γιαούρτι, βάζετε μπρος το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, ρίχνετε τη ζάχαρη σιγά-σιγά και το δουλεύετε για 10 λεπτά σε μεγάλη ταχύτητα. 1 λεπτό πριν τελειώσετε το χτύπημα ρίχνετε μέσα τη μαρμελάδα φράουλα. Αποθηκεύετε το μίγμα σε δοχείο και το καταψύχετε τουλάχιστον για 6 ώρες.
|