english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
 
 
  Υλικά για 5-6 άτομα
2 φακελάκια πράσινο τσάι
8 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
8 ξερά βερίκοκα
8 χουρμάδες
8 ξερά σύκα από την Κύμη
8 φέτες αποξηραμένο μάνγκο
2 αστεροειδής γλυκάνισους
1 κλαράκι κανέλα
5-6 γαρύφαλλα
1 κοφτό κουτ του γλυκού σπόρους γλυκάνισου
4 κουτ σούπας καφέ ζάχαρη
Για την κρέμα πορτοκάλι
250 γραμ κρέμα γάλακτος
3 κρόκοι αβγών
5 κουτ σούπας ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κουτ γλυκού κορν φλάουρ
 
Ετοιμάζετε την κομπόστα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε 4 νεροπότηρα νερό και το φέρνετε στο βρασμό. Βάζετε μέσα τα 2 φακελάκια πράσινο τσάι και τα αφήνετε για 2-3 λεπτά. Τα αφαιρείτε και προσθέτετε τη ζάχαρη.
Ξαναβάζετε το μίγμα να βράσει. Ρίχνετε μέσα τα δαμάσκηνα, τα ξερά βερίκοκα , τους χουρμάδες, τα σύκα και το μάνγκο. Ανακατεύετε. Προσθέτετε τον αστεροειδή γλυκάνισο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Τέλος προσθέτετε τους σπόρους του γλυκάνισου.
Βράζετε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι τα φρούτα σας να φουσκώσουν και να γίνουν τρυφερά. Τα σουρώνετε και τα βάζετε σε ένα μπολ.
Συνεχίζετε το βράσιμο της σάλτσας μέχρι να πήξει και να γίνει ένα απαλό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει.
Ετοιμάζετε την κρέμα πορτοκάλι. Στο μπλέντερ του μίξερ σας ρίχνετε τους κρόκους των αβγών, τη ζάχαρη και το ξύσμα πορτοκάλι. Τα κτυπάτε μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μίγμα.
Βάζετε σε ένα κατσαρολάκι τη κρέμα γάλακτος , διαλύετε το κορν φλάουρ σε 2-3 κουταλιές νερό και το προσθέτετε στη κρέμα γάλακτος, βάζετε το κατσαρολάκι στη φωτιά και ανακατεύετε τα υλικά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το μίγμα με τους κρόκους και το πορτοκάλι. Η φωτιά σας πρέπει να είναι μέτρια και να είστε υπομονετικοί για να πήξει σιγά-σιγά η κρέμα. Εάν έχετε δυνατή φωτιά μπορεί να σας κόψουν οι κρόκοι και να πήξει πάρα πολύ.
Όταν η κρέμα σας αποκτήσει βελούδινη υφή αποσύρετέ τη από τη φωτιά και αφήστε τη να κρυώσει. Που και που να ανακατεύετε για να μην κάνει κρούστα από πάνω. Εάν σας σφίξει πολύ να την ζεστάνετε πάλι μαζί με 2 κουταλιές σούπας νεράκι.
Σερβίρετε βάζοντας σε ένα μπολ μερικές κουταλιές κρέμα πορτοκάλι, μερικά φρούτα κομπόστα και περιχύνετε με λίγη σαλτσούλα.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Aβγούλες(Kάρπαθος)
Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
Ισλί (Aργολίδα)
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
Καλτσούνια Ανδριώτικα
Κανελάδα (Κώς)
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου(Γλυκειά ζωή)
Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ(Γλυκειά ζωή)
Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα )
Κατημέρια Ανεβατά ( Σάμος)
Κέικ με κανέλα και μήλο
Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
Κουγκουλούαρι(Σαλαμίνα)
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού
Κρέμ μπρυλέ
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
Κρέπες γεμιστές με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Λαδόπιτα (Λευκάδα)
Λεμονάδα σπιτική
Λέρικα πουγκιά(Λέρος)
Λιμοντσέλο ( limonzello).
Λυχναράκια(Xανιά)
Μαγειριά(Κως)
Μανταρίνι γλυκό
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μεθυσμένα Αμοργιανά
Μελαλευριά
Μελιτίνια
Μελόπιτα(Σίφνος)
Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα και σάλτσα λευκού κρασιού
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
Μηλόπιτα (Nτουμπάι)
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
Μουσταλευριά
Μουχαλεμπία(Συρία)
Μπακλαβάς Αρμένικος της Αζνίφ Ναζαριάν
Μπακλαβάς Καρπάθικος
Μπακλαβάς Κύμης
Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια)
Μπεζέδες
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος )
Ντοματάκι γλυκό Κώτικο
Ξεροτήγανα (Λέρος )
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
Παγωτό σικάγο
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
Πανακότα χιώτικη
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
Πασταφλώρα με βερίκοκα και παγωτό βανίλια
Παστοκύδωνο(Κύμη)
Πατσαβουρόπιτα(Σούλι)
Παύλοβα με φράουλες
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Πορτοκαλοζελέ,Πορτοκάλ πελτεξί( Μονεμβασιά)
Ραβανί Βεροίας
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
Ραφιόλια( Μονεμβασιά)
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά)
Σαμουσάδες( Σπάρτη)
Σβίγγοι ( Πάτμος )
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
Σου γεμιστά με μους σοκολάτας γάλακτος
Σούπα φράουλας με παγωτό βανίλιας και νιφάδες δημητριακών
Σουφλέ σοκολάτας
Στρούντελ με δαμάσκηνα
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τάρτα με μήλα και σάλτσα λευκής σοκολάτας
Τεροπτάρια(Σκύρος)
Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
Τιραμισού η κλασική
Τούρτα για βαπορίσιες επετείους
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Τσουρέκι
Τσουρέκι αλμυρό
Τυρογλυκό με σιροπιασμένα βερίκοκα
Φιρίκι γλυκό
Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία)
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
Χαιμαλιά ( Σκιάθος )
Χαλβά σιμιγδαλένιο
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
Χαλβάς πολίτικος με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
Χασλαμάς(Σαμοθράκη)
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)