english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
 
 
  Υλικά για 8-10 φωλιές
½ πακέτο κανταΐφι
150 γραμμ. ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
120 γραμμ. φρέσκο βούτυρο
200 γραμμ. μαρμελάδα πορτοκάλι
3 κουτ. σούπας Grand Marnier
1 πακέτο έτοιμο παγωτό καϊμάκι
 
Παίρνετε το κανταΐφι και το κρατάτε στα δυο σας χέρια σαν να το αερίζετε, ούτως ώστε να ανοίξει και να αφρατέψει. Τραβάτε μια μικρή πλεξίδα που να έχει μήκος τουλάχιστον 15 εκ., την ακουμπάτε σε μια λεία επιφάνεια και, κρατώντας τη μια άκρη ακίνητη, περιστρέφετε την πλεξίδα γύρω από την άκρη της που κρατάτε με το δάχτυλο ούτως ώστε να γίνει σαν σαλιγκαράκι. Την ακουμπάτε σε ένα ταψί του φούρνου.
Κάνετε το ίδιο ακόμα 9 φορές.
Παίρνετε τα ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τα χτυπάτε λίγα λίγα στο μπλέντερ του μίξερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σαν σκόνη. Τα βάζετε σε ένα μπολ.
Λιώνετε το φρέσκο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφετε καλά τις φωλίτσες κανταϊφιού που έχετε φτιάξει. Τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά στους 170 βαθμούς.
Τις βγάζετε, τις πασπαλίζετε με το αλεσμένο αμύγδαλο και τις ξαναφουρνίζετε για άλλα 10 λεπτά περίπου. Τις βγάζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα, βάζοντας τη μαρμελάδα στο μπλέντερ του μίξερ μαζί με το Grand Marnier και 2 κουτ. σούπας νερό. Τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνουν ένας ομοιογενής πολτός.
Όταν σερβίρετε σε κάθε πιάτο, βάζετε μια φωλίτσα κανταϊφιού, η οποία είναι νοστιμότατη και τραγανή ακόμα και αρκετές ώρες μετά το ψήσιμο. Από πάνω βάζετε μια γενναία μπάλα παγωτό καϊμάκι και περιχύνετε τουλάχιστον με 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα πορτοκαλιού. Είναι εύκολο, εντυπωσιακό και κυρίως νόστιμο!
   
Παρ’ όλο που τα γλυκά σάς φαίνονται εξαιρετικά δύσκολα, τούτο παρουσιάζει μια εξαιρετική ευκολία, αλλά απαιτεί μια μικρή ικανότητα στα χέρια.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Aβγούλες(Kάρπαθος)
Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
Ισλί (Aργολίδα)
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
Καλτσούνια Ανδριώτικα
Κανελάδα (Κώς)
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου(Γλυκειά ζωή)
Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ(Γλυκειά ζωή)
Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα )
Κατημέρια Ανεβατά ( Σάμος)
Κέικ με κανέλα και μήλο
Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
Κουγκουλούαρι(Σαλαμίνα)
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού
Κρέμ μπρυλέ
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
Κρέπες γεμιστές με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Λαδόπιτα (Λευκάδα)
Λεμονάδα σπιτική
Λέρικα πουγκιά(Λέρος)
Λιμοντσέλο ( limonzello).
Λυχναράκια(Xανιά)
Μαγειριά(Κως)
Μανταρίνι γλυκό
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μεθυσμένα Αμοργιανά
Μελαλευριά
Μελιτίνια
Μελόπιτα(Σίφνος)
Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα και σάλτσα λευκού κρασιού
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
Μηλόπιτα (Nτουμπάι)
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
Μουσταλευριά
Μουχαλεμπία(Συρία)
Μπακλαβάς Αρμένικος της Αζνίφ Ναζαριάν
Μπακλαβάς Καρπάθικος
Μπακλαβάς Κύμης
Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια)
Μπεζέδες
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος )
Ντοματάκι γλυκό Κώτικο
Ξεροτήγανα (Λέρος )
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
Παγωτό σικάγο
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
Πανακότα χιώτικη
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
Πασταφλώρα με βερίκοκα και παγωτό βανίλια
Παστοκύδωνο(Κύμη)
Πατσαβουρόπιτα(Σούλι)
Παύλοβα με φράουλες
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Πορτοκαλοζελέ,Πορτοκάλ πελτεξί( Μονεμβασιά)
Ραβανί Βεροίας
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
Ραφιόλια( Μονεμβασιά)
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά)
Σαμουσάδες( Σπάρτη)
Σβίγγοι ( Πάτμος )
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
Σου γεμιστά με μους σοκολάτας γάλακτος
Σούπα φράουλας με παγωτό βανίλιας και νιφάδες δημητριακών
Σουφλέ σοκολάτας
Στρούντελ με δαμάσκηνα
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τάρτα με μήλα και σάλτσα λευκής σοκολάτας
Τεροπτάρια(Σκύρος)
Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
Τιραμισού η κλασική
Τούρτα για βαπορίσιες επετείους
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Τσουρέκι
Τσουρέκι αλμυρό
Τυρογλυκό με σιροπιασμένα βερίκοκα
Φιρίκι γλυκό
Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία)
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
Χαιμαλιά ( Σκιάθος )
Χαλβά σιμιγδαλένιο
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
Χαλβάς πολίτικος με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
Χασλαμάς(Σαμοθράκη)
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)