english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
 
 
  Υλικά για 8-10 άτομα
Για τη βάση
350 γραμ μπισκότα ντιζεστίβ (ολικής άλεσης)
100 γραμ μαργαρίνη μαλακή σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ σούπας λικέρ λεμοντσέλο
για τη κρέμα τυριού
400 γραμ τυρί φιλαδέλφεια
150 γραμ γιαούρτι σουρωτό
2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι
1 κουτ σούπας άχνη ζάχαρη
για την επικάλυψη
60 γραμ σοκολάτα κουβερτούρα
200 γραμ πλήρες γάλα
1 κουτ σούπας βούτυρο
2 κουτ σούπας κονιάκ
 
Για να κάνετε με επιτυχία τούτο το τσιζ κέικ χρειάζεστε μια στρογγυλή φόρμα διαστάσεων 26 εκατ με σπαστό τσέρκι που μπορεί να βγει για να ξεφορμάρετε εύκολα και όμορφα.
Ετοιμάζετε κατ’ αρχήν τη κρέμα του τυριού. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί φιλαδέλφεια μαζί με τα 100 γραμ σουρωτό γιαούρτι μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.
Σε ένα φλιτζάνι με 4-5 κουτ σούπας νερό διαλύστε τις 2 κουτ σούπας ζελέ λεμόνι. Μόλις διαλυθούν καλά ρίξτε τις μέσα στο μείγμα τυριών και ανακατεύετε καλά μέχρι να απορροφηθούν. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο να περιμένει.
Ετοιμάστε τη βάση του γλυκού. Λειώστε τα μπισκότα στο μίξερ μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι. Αδειάστε το σε ένα μπολ και ανακατεύετε το μετ’ επιμελείας μαζί με τη μαλακή μαργαρίνη μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίξτε μέσα στο μείγμα το λικέρ λεμοντσέλο. Ανακατεύετε.
Πάρτε μια λαδόκολλα και κόφτε τη στις ίδιες διαστάσεις με τη βάση της φόρμας σας. Βουτυρώστε τη απαλά και ακουμπήστε τη στον πάτο της φόρμας. Ρίξτε από πάνω το μείγμα των μπισκότων, ισιώστε το να κάνετε τη βάση που πρέπει να έχει πάχος το πολύ 3 χλς. Φροντίστε να είναι παντού με ίδιο πάχος και να μην είναι αλλού χοντρό και αλλού λεπτό.
Βγάλτε το μείγμα τυριού από το ψυγείο και βάλτε το στη φόρμα ισιώνοντάς το καλά με ένα μαχαίρι.
Βάζετε τη φόρμα στο ψυγείο στο πάνω μέρος για να έχει καλή ψύξη και το παγώνετε καλά τουλάχιστον για 4 ώρες. Όσο κρυώνει ετοιμάζετε τη σάλτσα της επικάλυψης.
Ζεσταίνετε καλά το γάλα χωρίς όμως να πάρει βράση. Ρίχνετε μέσα το κονιάκ και ανακατεύετε. Ψιλοκόβετε τη κουβερτούρα, αδειάζετε το γάλα σε ένα δοχείο και ρίχνετε μέσα τη ψιλοκομμένη κουβερτούρα .
Ανακατεύετε που και που μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές και πηκτούτσικο. Ρίχνετε μέσα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύετε.
Βγάζετε το γλυκό από το ψυγείο και το περιχύνετε με την επικάλυψη σοκολάτας. Το ξαναβάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος βγάζετε προσεκτικά το τσέρκι της φόρμας , τραβάτε όλο το γλυκό έξω σιγά-σιγά και το σερβίρετε σε στρογγυλή πιατέλα. Το αφήνετε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και σερβίρετε.
   
Tips. Μπορείτε μέσα στο μίξερ με τα μπισκότα που θα αλέσετε να βάλετε και μερικά ξασπρισμένα αμύγδαλα. Μπορείτε αντί για σοκολάτα να επικαλύψετε το κέικ σας με γλυκό κουταλιού βύσσινο ή και με μια έτοιμη σάλτσα καραμέλας.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Aβγούλες(Kάρπαθος)
Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
Ισλί (Aργολίδα)
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
Καλτσούνια Ανδριώτικα
Κανελάδα (Κώς)
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου(Γλυκειά ζωή)
Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ(Γλυκειά ζωή)
Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα )
Κατημέρια Ανεβατά ( Σάμος)
Κέικ με κανέλα και μήλο
Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
Κουγκουλούαρι(Σαλαμίνα)
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού
Κρέμ μπρυλέ
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
Κρέπες γεμιστές με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Λαδόπιτα (Λευκάδα)
Λεμονάδα σπιτική
Λέρικα πουγκιά(Λέρος)
Λιμοντσέλο ( limonzello).
Λυχναράκια(Xανιά)
Μαγειριά(Κως)
Μανταρίνι γλυκό
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μεθυσμένα Αμοργιανά
Μελαλευριά
Μελιτίνια
Μελόπιτα(Σίφνος)
Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα και σάλτσα λευκού κρασιού
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
Μηλόπιτα (Nτουμπάι)
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
Μουσταλευριά
Μουχαλεμπία(Συρία)
Μπακλαβάς Αρμένικος της Αζνίφ Ναζαριάν
Μπακλαβάς Καρπάθικος
Μπακλαβάς Κύμης
Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια)
Μπεζέδες
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος )
Ντοματάκι γλυκό Κώτικο
Ξεροτήγανα (Λέρος )
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
Παγωτό σικάγο
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
Πανακότα χιώτικη
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
Πασταφλώρα με βερίκοκα και παγωτό βανίλια
Παστοκύδωνο(Κύμη)
Πατσαβουρόπιτα(Σούλι)
Παύλοβα με φράουλες
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Πορτοκαλοζελέ,Πορτοκάλ πελτεξί( Μονεμβασιά)
Ραβανί Βεροίας
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
Ραφιόλια( Μονεμβασιά)
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά)
Σαμουσάδες( Σπάρτη)
Σβίγγοι ( Πάτμος )
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
Σου γεμιστά με μους σοκολάτας γάλακτος
Σούπα φράουλας με παγωτό βανίλιας και νιφάδες δημητριακών
Σουφλέ σοκολάτας
Στρούντελ με δαμάσκηνα
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τάρτα με μήλα και σάλτσα λευκής σοκολάτας
Τεροπτάρια(Σκύρος)
Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
Τιραμισού η κλασική
Τούρτα για βαπορίσιες επετείους
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Τσουρέκι
Τσουρέκι αλμυρό
Τυρογλυκό με σιροπιασμένα βερίκοκα
Φιρίκι γλυκό
Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία)
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
Χαιμαλιά ( Σκιάθος )
Χαλβά σιμιγδαλένιο
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
Χαλβάς πολίτικος με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
Χασλαμάς(Σαμοθράκη)
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)