|
Σ’ ένα μπολ, βάζετε το αλεύρι το μπέικιν και το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
Κάνετε ένα λακκουβάκι στη κορυφή του αλεύρου ρίχνετε το ελαιόλαδο και το ξύδι και αρχίζετε να ζυμώνετε .Προσθέτετε σιγά το χλιαρό νερό ζυμώνοντας συνέχεια μέχρι να πάρετε μία ζύμη μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί.
|
|
Εν τω μεταξύ σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύετε τα υλικά της γέμισης και τα αφήνετε να μαριναριστούν.
|
|
Όταν έλθει η ώρα να πλάσετε τη ζύμη πασπαλίζετε με νισεστέ μια επιφάνεια παίρνετε κομματάκια από τη ζύμη και ανοίγετε μικρά φύλλα. |
|
Μ ένα κουτάλι τα γεμίζετε με τη γέμιση ,τα διπλώνετε στις δύο άκρες και μετά τα τυλίγετε σε ρολό και τα τοποθετείτε σε ταψί που έχετε στρώσει λαδόκολλα. Όταν γεμίσει το ταψί, τα λαδώνετε από πάνω με ένα πινέλο.
|
|
Ψήνετε στο φούρνο, στους 175-180 βαθμούς, για 30 λεπτά.
|
|
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. |
|
|
|
Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Σαλαμίνα |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |