english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
 
 
  Για τη ζύμη για 4 τηγανίτες:
400γρ. αλεύρι
ζεστό νερό
1 κ. του γλυκού ξύδι
½ φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
**μ’ένα κιλό αλεύρι κάνουμε 10 τηγανίτες
για τη γέμιση, και το σερβίρισμα
2 φλιτζάνια χοντροκομμένα καρύδια
1 φλιτζάνι αμύγδαλα χοντροκομμένα
3 κουτ. της σούπας ζάχαρη
1 κουτ. της σούπας κανέλλα σκόνη
1 κουτ. του γλυκού γαρύφαλλα κοπανισμένα
για το σερβίρισμα
4 κουταλιές μέλι
4 κουταλιές από το μείγμα καρυδιού της γέμισης
Λάδι για το τηγάνισμα
 
Σ’ ένα μπολ , ρίχνετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και αρχίζετε να ανακατεύετε. Προσθέτετε σιγά σιγά το ζεστό νερό (όσο χρεαστεί) και το ξύδι. Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε τη γέμιση: Αναμιγνύετε τα χονδροκομμένα καρύδια, τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη κανέλα και τα αφήνετε στην άκρη. (Το μείγμα αυτό του καρυδιού θα το χρησιμοποιήσετε και στη γέμιση και για το σερβίρισμα να πασπαλίσουμε τις τηγανίτες).
Παίρνετε τη μισή ζύμη και με ένα πλάστη ανοίγετε ένα μακρόστενο φύλλο. Βάζετε πάνω στην επιφάνεια λίγο λάδι και με το χέρι απλώνετε παντού το λάδι. Χαράσσετε το φύλλο στα δύο. Παίρνετε το ένα κομμάτι και με ένα κουτάλι βάζετε στη μέση του και κατά μήκος μείγμα καρυδιού. Διπλώνετε τις δυο πλευρές του φύλλου και κλείνετε το μείγμα μέσα κάνοντας μια μακρόστενη φλογέρα την οποία τυλίγετε σαν κουλούρα και την πατάτε με τα δάχτυλα.
Επαναλαμβάνετε και με το άλλο κομμάτι φύλλου και φτιάχνετε δεύτερη τηγανίτα. Με την υπόλοιπη ζύμη φτιάχνετε άλλες δύο τηγανίτες.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τα 2 φλιτζάνια λάδι, αφήνετε να κάψει και βάζετε μέσα μία μια την τηγανίτα. Μόλις ροδίσει τη γυρίζετε να τηγανιστεί και από την άλλη πλευρά. Προσέχετε να μην αρπάξει, χαμηλώνετε τη φωτιά και ξαναγυρίζετε αν χρειαστεί μέχρι να ψηθεί.
Βγάζετε την τηγανίτα και την ακουμπάτε σε πιάτο. Όπως είναι καυτή, ρίχνετε 2 κουταλιές μέλι και πασπαλίζετε με το μείγμα της γέμισης. Τηγανίζετε και την άλλη τηγανίτα που έχετε εν τω μεταξύ ετοιμάσει.
Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία φτιάχνοντας με την υπόλοιπη ζύμη άλλες δύο τηγανίτες.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Aβγούλες(Kάρπαθος)
Βενιζελικά(Λήμνος)Φοντάν σοκολάτας
Γαλακτομπούρεκο
Γαλατόπιτα
Ζελέ δίχρωμο με γιαούρτι και φρέσκα φρούτα, σάλτσα από ωμά βερίκοκα
Ισλί (Aργολίδα)
Καζάν ντε μπί( Σμύρνη,Αιβαλί )
Καλτσούνια Ανδριώτικα
Κανελάδα (Κώς)
Κανταϊφένιες φωλιές με τραγανά καρύδια, παγωτό καϊμάκι και σάλτσα φράουλας
Κανταΐφι γεμισμένο με δαμάσκηνα και καρύδια με σιρόπι ζεστής σοκολάτας
Καραμέλλες με άρωμα τριαντάφυλλου(Γλυκειά ζωή)
Καραμέλλες με άρωμα φραμπουάζ(Γλυκειά ζωή)
Καρύδι γλυκό (Αγραφα)
Καρυδόπαστα δίχρωμη(Aμφισα )
Κατημέρια Ανεβατά ( Σάμος)
Κέικ με κανέλα και μήλο
Κομπόστα ζεστή ξηρών φρούτων με κρέμα πορτοκάλι
Κουγκουλούαρι(Σαλαμίνα)
Κουμκουάτ γλυκό κουταλιού
Κρέμ μπρυλέ
Κρέμα ανθότυρου αρωματισμένη με ξύσμα λεμονιού, με φράουλες
Κρέμα δαμάσκηνου με μπισκότα, σαντιγί και καβουρδισμένα καρύδια
Κρέμα Καταλάνα
Κρέμα με φρέσκα αχλάδια και καβουρδισμένα αμύγδαλα
Κρέμα πεπόνι με μπισκότα στο ρούμι
Κρέπες γεμιστές με μελωμένο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Λαδόπιτα (Λευκάδα)
Λεμονάδα σπιτική
Λέρικα πουγκιά(Λέρος)
Λιμοντσέλο ( limonzello).
Λυχναράκια(Xανιά)
Μαγειριά(Κως)
Μανταρίνι γλυκό
Μαρμελάδα βερίκοκο
Μεθυσμένα Αμοργιανά
Μελαλευριά
Μελιτίνια
Μελόπιτα(Σίφνος)
Μήλα γεμιστά με δαμάσκηνα και σάλτσα λευκού κρασιού
Μήλα κομπόστα με ελαφρύ σιρόπι και ταχινένιο χαλβά
Μηλόπιτα (Nτουμπάι)
Μους γιαουρτιού με κομπόστα φράουλας
Μουσταλευριά
Μουχαλεμπία(Συρία)
Μπακλαβάς Αρμένικος της Αζνίφ Ναζαριάν
Μπακλαβάς Καρπάθικος
Μπακλαβάς Κύμης
Μπακλαβάς νηστίσιμος( Eύβοια)
Μπεζέδες
Μπουγάτσα νηστίσιμη(Καλάβρυτα)
Μυζηθρόπιτες ( Κάρπαθος )
Ντοματάκι γλυκό Κώτικο
Ξεροτήγανα (Λέρος )
Ομ Αλί (Αλεξάνδρεια)
Παγωτό γιαούρτι με άρωμα φράουλας και λεμονάτη σάλτσα
Παγωτό με μαριναρισμένες φράουλες με κανέλα και Grand Marnier
Παγωτό σικάγο
Πανακότα με γεύση φράουλας και σος κερασιού
Πανακότα χιώτικη
Παντεσπάνι(Λευκάδα)
Πασταφλώρα με βερίκοκα και παγωτό βανίλια
Παστοκύδωνο(Κύμη)
Πατσαβουρόπιτα(Σούλι)
Παύλοβα με φράουλες
Παύλοβα(Γλυκειά ζωή)
Πεπονάκια σερβιρισμένα με παγωτό και μεθυσμένη σάλτσα
Πορτοκαλοζελέ,Πορτοκάλ πελτεξί( Μονεμβασιά)
Ραβανί Βεροίας
Ραβανί με ρύζι(Γαλαξίδι)
Ραφιόλια( Μονεμβασιά)
Ροδάκινα σοτέ με αμαρέτο και αρωματικό γιαούρτι
Σάμαλι Συριάνικο (Xαρισά)
Σαμουσάδες( Σπάρτη)
Σβίγγοι ( Πάτμος )
Σοκολατόπιτα
Σοκολατόπιτα με μπανάνες
Σου γεμιστά με μους σοκολάτας γάλακτος
Σούπα φράουλας με παγωτό βανίλιας και νιφάδες δημητριακών
Σουφλέ σοκολάτας
Στρούντελ με δαμάσκηνα
Σύκα κομπόστα με παγωτό αρωματισμένο με κανέλα
Τάρτα με μήλα και σάλτσα λευκής σοκολάτας
Τεροπτάρια(Σκύρος)
Τηγανίτες Κούλουρης(Σαλαμίνα)
Τιραμισού η κλασική
Τούρτα για βαπορίσιες επετείους
Τριανταφυλλένια μπισκότα(Καμπανία)
Τσιζ κέικ με σάλτσα σοκολάτας
Τσουρέκι
Τσουρέκι αλμυρό
Τυρογλυκό με σιροπιασμένα βερίκοκα
Φιρίκι γλυκό
Φλογέρες με λουκούμι(Θεσπρωτία)
Φωλιά κανταϊφιού με παγωτό καϊμάκι και σάλτσα πορτοκάλι
Χαιμαλιά ( Σκιάθος )
Χαλβά σιμιγδαλένιο
Χαλβάς κουταλιού(Καλάβρυτα)
Χαλβάς Πολίτικος αρωματισμένος με τεντούρα και κρέμα
Χαλβάς πολίτικος με γάλα και σάλτσα πορτοκάλι
Χασλαμάς(Σαμοθράκη)
Χουρμάδες γεμιστοί με ανθότυρο και μέλι(Κρήτη)