|
Κάθεστε με υπομονή και κουράγιο και ξεφλουδίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας και την ουρά και το κεφάλι. Όλα αυτά δεν τα πετάτε. Τα κρατάτε για να κάνετε ένα πλούσιο ζωμό. |
|
Έτσι λοιπόν σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε όλα τα τσόφλια και τα κεφάλια από τις γαρίδες, 1 κρεμμύδι κομμένο στα δύο, το καρότο, ένα κλαράκι σέλινο, ρίχνετε και το κρασί και το νερό. Τα βράζετε υπομονετικά σε μέτρια φωτιά για περίπου ½ ώρα, τα σουρώνετε πιέζοντας καλά τα υλικά στο σουρωτήρι και κρατάτε το ζωμό στην άκρη.
|
|
Ετοιμάζετε το πιλάφι. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι. Το σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει και να μυρίσει ωραία και αμέσως μετά ρίχνετε το ρύζι. |
|
Ανακατεύετε καλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι το ρύζι να απορροφήσει όλο το λάδι. Ρίχνετε μέσα 1 νεροπότηρο ντομάτα κονκασέ, διαλύετε τον πελτέ σε ένα κρασοπότηρο νερό και το προσθέτετε και αυτό στην κατσαρόλα. |
|
Προσθέτετε ακόμα 1 νεροπότηρο ζωμό γαρίδας, ανακατεύετε καλά και αφήνετε να πάρει βράση, ρίχνετε τη ζάχαρη, τη πάπρικα, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. |
|
Ανακατεύετε, αφήνετε να πάρει βράση και βράζετε ακριβώς για 5 λεπτά. Επάνω στα 5 λεπτά ρίχνετε τις 24 καθαρισμένες ωμές γαρίδες και ανακατεύετε. Βράζετε ακόμα για 7 λεπτά, κλείνετε το μάτι και αφήνετε το πιλάφι σας να τραβήξει τα υγρά του για ακόμα 10 λεπτά. Το σερβίρετε ζεστό στο τραπέζι.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |