|
Σ΄ένα τηγάνι βάζετε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνετε τα ορτύκια, προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τ’αφήνετε να ροδοκοκκινήσουν. Τα αφαιρείτε από το τηγάνι και τα στραγγίζετε.
|
|
Βάζετε μια κουταλιά της σούπας καθαρό βούτυρο στο τηγάνι και σωτάρετε τα μήλα. Στη συνέχεια ρίχνετε τις μπανάνες αλλά και τα ορτύκια να πάρουν το άρωμα των φρούτων. Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα τοποθετείτε όλα μαζί σ’ένα πιάτο.
|
|
Στο τηγάνι με το βούτυρο που έχει μείνει ρίχνετε το χυμό από το πορτοκάλι, ανακατεύετε και προσθέτετε πάλι τα ορτύκια να γλασαριστούν. Ρίχνετε αλάτι και το μείγμα από πιπέρια. Ρίχνετε και τα φρούτα να γλασαριστούν και ανακατεύετε.
|
|
Σ’ένα μπολ, λιώνετε και κάνετε πουρέ τη βρασμένη γλυκοπατάτα, προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε.
|
|
Βάζετε τα ορτύκια σ’ένα πιάτο, τα γλασαρισμένα μήλα, λίγο μαϊντανό για το ντεκόρ και στην άκρη τον πουρέ γλυκοπατάτας.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |