|
Κόβουμε τα χοιρινά φιλέτα σε 4 ίσα κομμάτια. Τα μαρινάρουμε με λίγο ελαιόλαδο, τα μυρωδικά, το πιπέρι και το αλάτι, έτσι ώστε να καλυφθεί καλά το κρέας. |
|
Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το ρύζι. Προσθέτουμε το μισό (ζεστό) ζωμό του κοτόπουλου, σιγά-σιγά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. |
|
Μόλις το τραβήξουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα τριμμένη. |
|
Τυλίγουμε το ριζότο σε αμπελόφυλλα και το μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια για 15 περίπου λεπτά σκεπασμένα με τον υπόλοιπο ζωμό του κοτόπουλου |
|
Βάζουμε το κρέας σε τηγάνι, το περνάμε από δυνατή φωτιά και στη συνέχεια στο φούρνο στους 170ο για 10 λεπτά. |
|
Βράζουμε το κρασί λίγο, για να μειωθεί και να φύγει το αλκοόλ του. Προσθέτουμε το μοσχαρίσιο ζωμό και βράζουμε για 5 λεπτά. Προαιρετικά δένουμε με κορν φλάουρ σε νερό. Τραβάμε από τη φωτιά. |
|
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το ταχίνι και το χυμό λεμονιού |
|
Σερβίρουμε στο πιάτο και περιχύνουμε τη σάλτσα πάνω από το χοιρινό. |
|
|
|
Η συνταγή παρουσιάστηκε στη Βαβυλωνία των Γεύσεων από τον Executinve Chef Θεόδωρο Καρίνο |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |