|
 |
|
ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
4 φιλέτα κοτόπουλου
2 φλιτζ. τσαγιού ζωμό από κοτόπουλο
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ κ. γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κ. σούπας γάλα
4 κ. σούπας κρέμα γάλακτος
1 φέτα ψωμί του τόστ ξεραμένο & κομμένο σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
2 κ. γλυκού αλεσμένο καρύδι
3 κ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
|
|
 |
|
Σε βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε μπόλικο ζωμό κοτόπουλου και προσθέτουμε τα φιλέτα κοτόπουλου να βράσουν για 10 λεπτά. Βγάζουμε τα φιλέτα και τα σερβίρουμε σε πιάτο.
|
|
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε τη σάλτσα:Σε μικρό βαθύ τηγάνι , ρίχνουμε βούτυρο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο και σωτάρουμε.
|
|
Προσθέτουμε 4 κουταλιές ζωμό κοτόπουλου, το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα κομμάτια από το ξεραμένο ψωμάκι. Ανακατεύουμε μέχρι το ψωμάκι να πήξει τη σάλτσα.
|
|
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα αλεσμένα καρύδια, 2 κουταλιές της σούπας ζωμό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε μέσα τα φιλέτα από το βρασμένο κοτόπουλο, αφήνουμε για λίγο και στη συνέχεια τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.
|
|
Στο τηγάνι με τη σάλτσα, προσθέτουμε το μαϊντανό, ανακατεύουμε σερβίρουμε τη σάλτσα πάνω από τα φιλέτα κοτόπουλου και γαρνίρουμε με καρότα.
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |
|
|
|