|
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεματάμε το λάχανο μέχρι να μαλακώσουν τα φύλλα του. Το σουρώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
|
|
Σε κατσαρολάκι, βάζουμε νερό να βράσει, ενώ κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου στη μέση. Μόλις βράσει το νερό, βάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου να ζεματιστούν για 3-4 λεπτά.
|
|
Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά, βγάζουμε τα κομμάτια του μπακαλιάρου από το νερό και αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα.
|
|
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το ρύζι, 1 πρέζα πιπέρι, 1 ½ κουτάλι της σούπας κύμινο, τον πελτέ ντομάτας, 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι, 2 αυγά, ψιλοκομμένο μαϊντανό,τα κομματάκια του μπακαλιάρου και ζυμώνουμε καλά μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
|
|
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο από το λάχανο το ανοίγουμε το γεμίζουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού με τη γέμιση και διπλώνουμε σφικτά.. Επαναλαμβάνουμε με όσα επιθυμούμε.
Βάζουμε λίγο λάδι στον πάτο μιας κατσαρόλας και τοποθετούμε κυκλικά ένα ένα τα ντολμαδάκια, στριμωχτά το ένα δίπλα στο άλλο. Τα σκεπάζουμε ίσα ίσα με νερό, προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν, στην αρχή σε δυνατή και στη συνέχεια σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 λεπτά.
|
|
ΑΒΓΟΛΕΜΟΝΟ
Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά, προσθέτουμε το χυμό από 2 λεμόνια και συνεχίζουμε το χτύπημα
Αναδεύοντας, προσθέτουμε λίγο από το ζουμί μέσα στο οποίο έχουν βράσει οι ντολμάδες. Συνεχίζουμε το χτύπημα και αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη κατσαρόλα που είναι οι έτοιμοι πια ντολμάδες.
Αναταράσσουμε να απλωθεί παντού, αφήνουμε για λίγο να ησυχάσουν και σερβίρουμε.
|
|
|
|
Χωρίς το αβγολέμονο είναι ενα ενδιαφέρον νηστίσιμο πιάτο |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |