english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
 
 
  Υλικά για 4 άτομα
4 μέτριες τσιπούρες καθαρισμένες και κομμένες σε 2 φιλέτα η κάθε μια
(τη δουλειά αυτή θα ζητήσετε να σας τη κάνει ο ψαράς σας)
3 ρίζες φενόκιο
1 κόκκινη πιπεριά
½ κουτ γλυκού σπόρους μάραθου
7 κουτ σούπας ελαιόλαδο
1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
χυμό από 1 λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
 
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που βράζει ζεματίστε τις ρίζες φενόκιο για 6 λεπτά και την κόκκινη πιπεριά για 3 λεπτά. Βγάλτε τα αφήστε τα να κρυώσουν,
Ξεφλουδίστε τη πιπεριά και κόφτε το φενόκιο και τη πιπεριά σε μικρούς κύβους. Αφήστε τα να περιμένουν .
Μαρινάρετε τα φιλέτα της τσιπούρας με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Φυλάξτε τα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε τα κυβάκια φενόκιο και πιπεριάς μαζί μέχρι να γυαλίσουν καλά. Ρίξτε το μαραθόσπορο μέσα στο τηγάνι, αλατίστε ελαφρά, πιπερώστε και σβήστε με το λευκό κρασί. Δυναμώστε τη φωτιά και αφήστε να βράσουν μέχρι να εξατμιστεί όλο το κρασί. Σβήστε με το χυμό λεμονιού και διατηρήστε το μίγμα ζεστό.
Ψήνετε τα φιλέτα της τσιπούρας στο γκρίλ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Σε κάθε πιάτο με ένα κουτάλι της σούπας αδειάζετε 3-4 κουταλιές κυβάκια φενόκιο με πιπεριάς και από πάνω ξαπλώνετε τα ψημένα φιλέτα τσιπούρας.
   
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα