english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Ραβανί Βεροίας
 
 
  4 αυγά
2 φλιτζ. τασιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζ. αλεύρι
1 φλιτζ. γιαούρτι
11/2 κουτ.γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κάψα βανίλιαs
1 φλιτζ.τσαγιού σπορέλαιο
1 φλιτζ.τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. ξίσμα λεμονιού.

Για το σιρόπι
4 νεροπότηρα ζάχαρη
31/2 νεροπότηρα νερό
3 φλούδες λεμονιού
 
Κοσκινίζετε σ ένα μεγάλο μπόλ, με μια χονδρή σίτα, το αλεύρι μαζί με το σιμιγδάλι και το μπέικιν πάουντερ
Σένα άλλο μπόλ βάζετε τη ζάχαρη και τη ανακατεύετε με το σπορέλαιο . Προσθέτετε το γιαούρτι και χτυπάτε ένα ένα τα αυγά και τα ρίχνετε στο μείγμα ανακατεύοντας συγχρόνως.΄Οταν δέσουν τα υλικά αρχίζετε και ρίχνετε μέσα το μείγμα από το αλεύρι και σιμιγδάλι ανακατεύοντας συγχρόνως.
Αλείφετε το ταψί με το σπορέλαιο και ρίχνετε λίγο αλεύρι.Τινάζετε το ταψάκι να φύγει αυτό που δεν έχει κολλήσει στον πάτο του ταψιού.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι και το απλώνετε με μια σπάτουλα να πάει παντού. Το ψήνετε για 45΄στους 180 ο .
Εν τω μεταξύ φτιάχνετε το σιρόπι.Βάζετε τη ζάχαρη ,το νερό και 3 φλούδες λεμονιού σε μία κατσαρόλα.Αφήνετε να βράσει το σιρόπι μέχρι να δέσει.Το απομακρύνετε από τη φωτιά.
Οταν ψηθεί το ρεβανί το βγάζετε από το φούρνο, και το περιχύνετε με το σιρόπι σιγά,σιγά.Το ρεβανί θα απορροφήσει όλο το σιρόπι και θα διπλασιαστεί σε όγκο.
   
Από τη στιγμή που θα ρίξετε μέσα στο μείγμα της ζάχαρης ,γιαουρτιού και αυγών το αλεύρι με το σιμιγδάλι,δεν πρέπει να καθυστερήσετε.Πρέπει να μπει το μείγμα στο ταψάκι και να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο. Από το επεισόδιο ΜΠΟΥΚΙΑ ΚΑΙ ΣΥΧΩΡΙΟ στη Βέροια,Νάουσα
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αστακομακαρονάδα
Αστακός με σταμναγκάθι, φρικασέ(Πειραιάς)
Γαρίδες Phad Thai. Tηγανητά Ταυλανδέζικα νουντλς με γαρίδες.
Γαρίδες βουτύρου με κάρυ.
Γαρίδες με πιπεριές με κάρυ
Γαρίδες σαγανάκι
Γαύρος μαρινάτος με τσιτσίραβλα
Γλώσσα γεμιστή(Καμπανία)
Γλώσσες με άνηθο και μουστάρδα
Γόπες γεμιστές( ΄Eφεσσος )
Θράψαλα με φασολάκια(Κάρπαθος)
Καλαμαράκια γεμιστά
Καλαμάρι γεμιστό (Κάλυμνος)
Καλαμάρι με πέστο( Πάτμος )
Καλαμάρι στιφάδο με κρασί
Καραβίδες γιουβέτσι(Σάμος)
Καραβίδες με τα λάχανα( Σκιάθος )
Κεφτέδες θαλασσινοί
Κροκέτες ψαριών με κουρκούτι μπύρας με δροσερή αγγουροσαλάτα
Λαβράκι με αλάτι
Λαχανοντολμάδες με μπακαλιάρο
Μπακαλιαροκεφτέδες (Πάρος)
Μπακαλιάρος με αβγά ποσέ και βελουτέ πράσου(Βαρκελώνη).
Μπαρμπούνια τηγανητά με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
Μπαρμπούνια τηγανιτά (Σαλαμίνα)
Μπιφτέκια απο σουπιά και καλαμάρι( Πάτμος )
Ντολμάδες με βακαλάο( Λέρος)
Παέγια(Βαρκελώνη)
Παπαρδέλες με γαύρο(Πειραιάς)
Πεσκανδρίτσα στιφάδο.(Σκιαθος)
Ρύζι Σαν Τζιοβάνι(Aλεξάνδρεια)
Σαρδέλα παντρεμένη(Σούλι)
Σαρδέλες ψητές με τηγανητά αμπελόφυλλα
Σολομό φιλέτο με πουρέ αρακά αρωματισμένο με βασιλικό
Σολομός κόσαρι(Κάιρο)
Σουβλάκια θαλασσινών μαριναρισμένα σε λεμόνι και φρέσκο τζίντζερ για ριψοκίνδυνους γευσιγνώστες
Σουπιές γιουβέτσι με κριθαράκι
Σουπιές με μάραθο( Kάρπαθος )
Συναγρίδα πλακί(Πάτμος)
Σφυρίδα προβενσάλ(Πειραιάς)
Τόνος πλακί ( Σαρμ ελ Σαίχ)
Τσιπούρα με λαχανικά
Φιλέτα τσιπούρας σε μαξιλαράκι από φενόκιο και κόκκινη πιπεριά
Φιλέτα φρέσκου τόνου με κάρυ και καρέ φρέσκου πορτοκαλιού
Χταπόδι μπουρδέτο(Θεσπρωτία)
Χταπόδι κρασάτο από τη Κάσο
Χταπόδι με ζυμαρικά
Χταπόδι με μους φάβας(Σκιάθος)
Χταπόδι με σάλτσα μουστάρδας
Χταπόδι στιφάδο
Χταποδοκεφτέδες (Πάρος)
Ψαράκια τηγανητά,μαριναρισμένα(Ταυλάνδη)
Ψάρι Σαβόρ με πετιμέζι από τη Τήνο
Ψάρι τσιλαδιά από τη Καλαμάτα