english

 

 
 ΟΡΕΚΤΙΚΑ  ΣΑΛΑΤΕΣ  ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ  ΚΥΡΙΑ  ΓΛΥΚΑ  ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΑ  ΣΟΥΠΕΣ  ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ
Ή επιλέξτε με κύριο συστατικό ...

Αλμύρα τραγανή με ποικιλία θαλασσινών
 
 
  Υλικά για μια μεγάλη πιατέλα
1 κιλό αλμύρα τρυφερή καλοκαθαρισμένη
1 μικρό χταπόδι γύρω στα 600 γραμ
20 μεγάλες γαρίδες
3-4 καλαμάρια καλοκαθαρισμένα
15 μύδια καθαρισμένα (μόνο τα ψαχνά)
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 κουτ γλυκού ρίγανη
1 κουτ σούπας μουστάρδα
Άφθονο λάδι και λεμόνι
3 κουτ σούπας ξύδι για το βράσιμο
 
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό προσθέτετε 3-4 κουτ σούπας ξύδι και βράζετε το χταπόδι μέχρι να γίνει τρυφερό. Το βγάζετε και στο ίδιο νερό βράζετε τα καλαμαράκια και τις γαρίδες.
Τέλος στο ίδιο νερό βάζετε τα μύδια για 1 λεπτό. Αφήνετε τα θαλασσινά να κρυώσουν και τα κόβετε σε κομματάκια. Τα βάζετε σε ένα μπολ, τους ρίχνετε 2 κουτ σούπας χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και μπόλικο λάδι. Τα ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να μαριναριστούν εκτός ψυγείου.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζετε την αλμύρα για περίπου 10 λεπτά και μέχρι να γίνει τρυφερή. Τη βγάζετε, τη σουρώνετε καλά και την απλώνετε σε μια μεγάλη πιατέλα, την περιχύνετε με άφθονο λεμόνι και λάδι και στο κέντρο της πιατέλας αδειάζετε τα θαλασσινά.
Τη σερβίρετε στο τραπέζι όσο ακόμα τα χόρτα είναι ζεστά.
   
Η αλμύρα είναι ένα τρυφερό και συνάμα τραγανό χορταράκι που το βρίσκουμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Τρώγεται βραστό σαν σαλάτα και μπορεί να συνδυαστεί με πολλά άλλα υλικά.
  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
 

Αλμύρα τραγανή με ποικιλία θαλασσινών
Βλίτα Τσιγαριαστά
Βραστά λαχανικά με σάλτσα φέτας
Βραστή καλοκαιρινή σαλάτα
Καροτοσαλάτα με καυτερή πιπεριά και κύμινο (Khizu Mrqed
Καροτοσαλάτα με ραπανάκια και καπνιστή πέστροφα
Καρπουζοσαλάτα με ντομάτα και βασιλικό
Κοτοσαλάτα με στικς λαχανικών
Ντομάτες ξεφλουδισμένες με αντράκλα και κύβους από τηγανητό ανθότυρο
Παντζαροσαλάτα με καρύδια
Πολίτικη λαχανοσαλάτα
Πολίτικη σαλάτα Νο 1
Πολίτικη σαλάτα Νο 2
Ρόκα με ντοματίνια ξεφλουδισμένα και Κατίκι Δομοκού
Σαλάτα πράσινη με μάνγκο και ροκφόρ
Σαλάτα δροσερή
Σαλάτα ελληνική με μπλιγούρι
Σαλάτα ζυμαρικών
Σαλάτα καλοκαιρινή με κοτόπουλο και καρπούζι
Σαλάτα με αντίδια με κερκυραϊκό νούμπουλο και ρόγες ξανθού σταφυλιού
Σαλάτα με αντίδια, πορτοκάλι και μπλε τυρί
Σαλάτα με αρακά, και κουκουνάρι
Σαλάτα με μαυρομάτικα, καρότο σοτέ, μαϊντανό και φρέσκο κρεμμύδι
Σαλάτα με ντοματάκια, ανθότυρο και καπαρόφυλλα
Σαλάτα με ρόκα και κοτόπουλο
Σαλάτα με σέλινο, καρότο, καρέ πεπονιού, δυόσμο και ελαφρύ dressing γιαουρτιού
Σαλάτα με σπανάκι και dressing φράουλας
Σαλάτα με τραγανές πιτούλες και μίγμα μπαχαρικών
Σαλάτα με φενόκιο, πράσινο μήλο και ρόγες σουλτανίνας
Σαλάτα με ψητές μελιτζάνες, ντομάτα και θυμάρι
Σαλάτα με ψητό χαλούμι και καρεδάκι ντομάτας
Σαλάτα Μεξικάνικη
Σαλάτα μεσογειακή με πέννες
Σαλάτα Νισουάζ
Σαλάτα πράσινη με dressing φράουλας και παξιμαδάκια Κυθήρων
Σαλάτα πράσινη με ροκφόρ και καρύδια
Σαλάτα πράσινη με φρούτα
Σαλάτα σουσαμάτη
Σαλάτα της άνοιξης
Ταραμοσαλάτα
Τονοσαλάτα με αγκινάρες , αβγό και ελιές
Φασολάκια σκορδάτα
Χόρτα ανοιξιάτικα κοκκινιστά