|
Διαλύετε τη μαγιά στο γάλα και προσθέτετε λίγο αλεύρι ( 1 κ. γλυκού) και τ αφήνετε να φουσκώσει.
Αν χρησιμοποιήσετε στιγμιαία μαγιά απλώς προσθέσετε μέσα στο αλεύρι.
|
|
Σ ένα μεγάλο μπόλ χτυπάτε το λάδι με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες το μίγμα. Μετά προσθέτετε τ αβγά ,αλάτι, γιαούρτι και το μίγμα μαγιάς -αλευριού.
Ανακατεύετε καλά και αργά προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι .Ζυμώνετε με τα χέρια και μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια για να ζυμωθεί καλύτερα. Σκεπάζετε τη ζύμη ,όταν είναι έτοιμη και την αφήνετε να ησυχάσει.
|
|
Εν τω μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση.
Λειώνετε το τυρί μ ένα πιρούνι και προσθέτετε το κρόκο αβγού τη βανίλια ,το μέλι, το ξύσμα λεμονιού τη μισή κανέλα ,το βούτυρο και τα χτυπάτε όλα μαζί.
Προσθέτετε τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς.
|
|
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο .
|
|
Ανοίγετε τη ζύμη σε χονδρό φύλλο και κόβετε στρογγυλούς δίσκους με ένα φλιτζάνι.
Βάζετε τη γέμιση στο κέντρο και ανασηκώνοντας τις άκρες της ζύμης τις πιέζετε κάνοντας 8 γωνίες.
|
|
Αλείφετε την επιφάνεια με αυγό και ραντίζετε με την υπόλοιπη κανέλα.
Βουτυρώνετε ένα ταψί και τοποθετείτε ένα ένα τα λυχναράκια
Τα ψήνετε για μισή ώρα περίπου η μέχρι να ροδίσουν
Θα φτιάξετε περίπου 25 λυχναράκια
|
|
|
|
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |