|
Χοντροκόβετε τα χόρτα (εκτός από τα πράσα) και τα ζεματάτε για 5 λεπτά όλα μαζί σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Τα σουρώνετε και κρατάτε λίγο από το νεράκι τους.
|
|
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο, τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε το σκόρδο και τα καρότα και τα σοτάρετε για λίγα λεπτά. |
|
Προσθέτετε τα χόρτα και ανακατεύετε. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Αν χρειάζεται προσθέτετε λίγο από το νεράκι που έχετε κρατήσει. |
|
Αλατοπιπερώνετε. 5 λεπτά πριν το τέλος προσθέτετε τον δυόσμο και τον άνηθο. |
|
Ζεσταίνετε τις πίτες στον φούρνο, τις ανοίγετε σαν τσέπη και τις γεμίζετε με το μίγμα των χορταρικών.
|
|
Σημείωση. Αντικαθιστάτε τα καρότα με 2 πατατούλες σε κύβους
|
|
|
|
Το τσιγαρέλι είναι διάφορα τσιγαριστά χόρτα που φτιάχνουμε κυρίως στη Κέρκυρα κατά τη διάρκεια της Σαρακοστής. Και όπως στις περισσότερες συνταγές των νησιών του Ιονίου έτσι και στο τσιγαρέλι χρησιμοποιείται καυτερό κόκκινο πιπέρι.
Στην δική μας εκδοχή έχουμε προσθέσει καροτάκια σε κύβους και τα σερβίρουμε σε αραβικές πίτες.
|
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |