|
Βγάζετε το κοτσανάκι από τις μελιτζάνες και τις κόβετε σε 8 μεγάλα κομμάτια. Τις τηγανίζετε σε ζεστό ελαιόλαδο χωρίς να τις αλευρώσετε. Τις βγάζετε και γεμίζετε το πάτο ενός ταψιού του φούρνου. Τις αφήνετε να περιμένουν.
|
|
Ετοιμάζετε τη σάλτσα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε τα 2 φλιτζ ελαιόλαδο και σοτάρετε κατ’ αρχήν το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει καλά ρίχνετε μέσα τα καρότα, τη πράσινη και τη κόκκινη πιπεριά και σοτάρετε για 5 λεπτά. Ρίχνετε το σκόρδο και αμέσως μετά τις χοντροκομμένες ντομάτες. Σοτάρετε τα υλικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
|
|
Προσθέτετε τον πελτέ, αλατοπιπερώνετε καλά και ρίχνετε τον μαϊντανό. Όπως είναι το μίγμα ζεστό το αδειάζετε επάνω στις μελιτζάνες, το ψήνετε στο φούρνο στους 180ο για περίπου ½ ώρα και μέχρι από πάνω να κάνει κρούστα.
|
|
Όσο ψήνεται το φαγητό ετοιμάζετε τη σάλτσα φέτας. Βάζετε μέσα σε ένα μπολ τη θρυμματισμένη φέτα, ρίχνετε τη κοπανιστή και 3-4 κουτ νεράκι. Ανακατεύετε καλά με πιρούνι μέχρι να γίνει το μίγμα ομοιογενές.
|
|
Σερβίρετε το φαγητό στα πιάτα και πάνω από κάθε μερίδα βάζετε 2-3 κουταλιές σάλτσα φέτας. Διακοσμείτε με λίγο μαϊντανό.
|
|
|
|
Η συνταγή αυτή παρουσιάστηκε στη Χίο. |
|
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - |